VÄLJ DITT DRIVHUS

Gå till Drivhuset Norden
UPPSALA
SV

Business Programme

Detta program är till för dig som vill ta dina första steg på äventyret i att skapa egna tjänster/produkter eller andra lösningar. Alla är välkomna, oavsett vem du är och vad du kan!

Ansök här

VAD FÅR DU?

Programmet består av fem fysiska tillfällen där du får:

  • Skräddarsydd vägledning, verktyg och hjälp med att utveckla din idé
  • Experthjälp och feedback från våra partners
  • En grupp som du går programmet parallellt med
  • Ett nätverk av partners, investerare och andra entreprenörer

VEM KAN DELTA?

Det spelar ingen roll vad din bakgrund är eller vad du kan – alla är välkomna. Det enda som behövs är att du tar med dig ditt engagemang och driv. Detta program gynnas av en grupp med bred mångfald och människor med olika nivåer av kompetens och erfarenhet.

JAG HAR INGEN IDÉ, KAN JAG GÅ PROGRAMMET ÄNDÅ?

Ja! Om du inte har en idé innan programmet börjar så kommer vi hjälpa dig att ta fram en idé utifrån dina erfarenheter och kunskaper. Första tillfället kommer hjälpa dig att ta fram en idé att arbeta vidare med under programmet. Du som redan har en idé kommer under programmets första tillfälle få chansen att utmana din idé och få inspiration i hur din idé kan utvecklas i olika former än du kanske tänkt från början.

MÅSTE JAG STARTA ETT FÖRETAG UNDER/EFTER PROGRAMMET?

Nej! Det finns inget behov av att du under programmet startar ett företag – tvärtom så är det bra att föregå en eventuell sådan start med en gedigen utvecklingsprocess, vilket du kommer att gå igenom med vår vägledning. Målet med programmet är att du får möjligheten att genom vår hjälp utveckla en idé till ett koncept. Vad du efter programmet gör med det konceptet är upp till dig.

HUR GÅR PROGRAMMET TILL?

Vi kommer att arbeta utifrån vår forskningsbaserade och kvalitetssäkrade Loopa-metod, vilket innebär att vi arbetar med att hitta dina potentiella målgrupper, lära oss av dem och utvecklas utifrån det för att löpande testa din idé mot dem.

Du får vägledning av både oss och våra partners, goda verktyg och modeller, samt något av det mest värdefulla man kan få i början av sin resa – en gemenskap med personer som kämpar med att utveckla något, precis som du. Programmet är uppdelat på sex tillfällen där varje moment blandar praktik med teori, med målet att i vid programmets slut ha skapat en hållbart och lönsamt affärskoncept. Programmet

avlutas med att vi bjuder in en panel med lång erfarenhet som ni får pitcha för.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!