VÄLJ DITT DRIVHUS

Gå till Drivhuset Norden
UPPSALA
SV

HELLO COLIC – App för barn med kolik

Drivhuset tog emot min idé med öppna armar

Hej Natalia! Berätta mer om ert företag.
Hej! Jag utvecklar appen Hello Colic som stöttar och informerar föräldrar som upplever att deras spädbarn skriker ovanligt mycket/har kolik. Var 10:e spädbarn har kolik, det vill säga barnet skriker otröstligt minst 3h/dag minst 3dagar/vecka. Min son hade kolik i 6 månader, vi fick dåligt med stöd – det hela är egentligen svårt att beskriva men det var helt klart en mardröm att se och höra sitt barn ha så ont och inte kunna göra något åt det. Jag började undersöka området och insåg snabbt att det fanns ett stort behov av en produkt/tjänst som Hello Colic. I appen registrerar man spädbarnets skrik för att se om det kan vara kolik. Man registrera även sömn, mat och avföring för att se eventuella samband. Det är superviktigt att informationen i appen baseras på evidens/vetenskaplig fakta så långt det går och därför samarbetar jag med forskargruppen Barns och familjers hälsa på Lunds Universitet som besvarar frågor i appen samt granskar all information.

Vad har varit utmanande?
Vi är först! Vad jag vet i alla fall och det är både spännande och utmanande. Kolik upplevs ofta som mystiskt och det finns inte tillräckligt med evidens på alla plan. T.ex. så har jag efter många intervjuer med föräldrar som haft spädbarn med kolik förstått att spädbarnsakupunktur minskar skriken. Det finns dock inte tillräckligt med evidens för detta, men om min nästfödde har kolik skulle jag lätt testa spädbarnsakupunktur. Det är helt enkelt svårt att forska på människors upplevelser av goda effekter. Kolik ligger också på gränsen till medicinteknisk produkt vilket är både dyrt men lärorikt att undersöka. Och så det här med att vara själv. Jag har konsulter som hjälper mig, t.ex. utvecklare som bygger appen samt kolikexperter som jag kan bolla med – men det är ju upp till mig att driva projektet framåt.

Vad har Drivhuset betytt för er?
Jättemycket! Drivhuset var dom första jag tog kontakt med som nyinflyttad i Uppsala och dom tog emot min idé med öppna armar. Drivhuset tipsade direkt om UICs affärsutvecklingsprogram som jag ansökte till och kom med i, samt delade med sig av sitt nätverk och ställde skarpa frågor som hjälpte mig att komma vidare. Att bolla idéer har varit superviktigt, särskilt eftersom jag jobbar mycket själv, och den peppen jag fått efter varje möte har verkligen varit ovärderlig!

Vad är på gång?
Jag är höggravid så förutom att vila och landa i att jag ska bli två-barns-morsa så ligger fokus på att få ut en första version av Hello Colic nu under november innan bebisen kommer.
Besök gärna hemsidan https://www.hellocolic.com/ och instagram https://www.instagram.com/hellocolicapp/ 
för att följa Hello Colics resa!

Stort tack Natalia för att du delade med dig!

Relaterade historier

Se alla historier

New team members at Drivhuset

The super team at Drivhuset Uppsala Say hi to our new team...

Läs mer

HUBERT.AI – En innovativ enkätlösning

Drivhuset var en mycket viktig tillgång för oss i början av vår...

Läs mer

Sun labs – lekfull visualisering av viktiga frågor

Drivhuset har lärt oss att verifiera ett behov på marknaden innan vi...

Läs mer

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!